Relax u čtení

Čas začíst se do jiného světa

Pokud se octnete v takové fázi, kdy nebudete mít do čeho píchnout nebo jen budete životem otrávení, zkuste sáhnout po knize a začíst se. Možná vás příjemně překvapí, jaké pozitivní účinky na vás bude mít a je jedno zda otevřete knihu s detektivní zápletkou či romantický příběh. Každá kniha s příběhem vás totiž alespoň na chvíli přenese do jiného světa, ve kterém zapomenete na všední realitu i na své problémy. A za to osvobození určitě stojí za to občas číst.

 

Co všechno vám čtení může dát?

  • Věřte nebo ne, na dobrou knihu jen tak nezapomenete. Dobrá kniha funguje stejně jako dobré jídlo, které si vychutnáváte. A taková kniha, kterou si přečtete, ve vás zanechá dobrý pocit.
  • Knihy s příběhy dokáží opravdu pohltit. Jakmile budete číst nějaký zajímavý příběh, určitě brzy zapomenete na okolní svět. I čas pro vás přestane existovat. Ani se nenadáte a za okny už budou zářit hvězdy. Četba zkrátka otupuje smysly, díky čemuž se vaše tělo uvolní, ale vaše pozornost bude dostatečně soustředěná, abyste si vychutnali smyšlený svět, který vás obklopí.
  • Pokud potřebujete chvilku klidu jenom pro sebe, s knihou si ji můžete vytvořit téměř kdekoliv. Stačí nalistovat příslušné stránky, sklonit hlavu a začíst se.
  • Když se vám nedaří a dlouhodobě nemůžete přijít s nějakým dobrým nápadem, čtení knih by mělo pomoci. Zlepší vaše komunikační prostředky a tím lépe a vhodně zformulujete své myšlenky. Zkrátka a dobře, díky čtení vám to bude myslet a dobijete si tak svou mentální energii.
  • Každá nová kniha přináší objevování nových světů, zajímavých postav a nezapomenutelných příběhů. A prožitek z objevování nových věcí je vždy velmi silný a může vás ovlivnit. Přes smyšlené příběhy můžete nalézt něco nového i v sobě.
  • Čtení knih vás trochu změní. Budete nahlížet jinak na realitu, protože budete schopni nově vnímat souvislosti.
  • Čtení knih vám zvýší sebevědomí. Přečíst si krátký článek v časopise dokáže každý, ale pocit, že jste za pár dní dokázali přečíst 600 stránek románu, vás nabudí a jen tak nezmizí.
  • Kniha jako slušivý doplněk. Ať už si na lavičce na zahrádce čte vaše babička nebo v parku pod stromem hezký mladík, s knihou to prostě sluší každému.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..