Nespokojenost v zaměstnání

Až pětina lidí hledá novou práci. Proč?

Člověk by řekl, že v současné době, kdy se neustále přidává na výplatách, není důvod změnit práci. Jenže až pětina Čechů práci mění. Je to možná tím, že je nedostatek pracovníků, tudíž je velká šance, že vás i bez patřičného vzdělání vezmou do vysněného zaměstnání. Pojďme se na tuto situaci zaměřit a prozraďme si, jak je to se zaměstnaneckou krizí nyní.

Během uplynulého půl roku změnilo práci zhruba osmnáct procent lidí a další pětina lidí aktivně práci hledá při stávajícím zaměstnání. Mezi pracovníky, kteří měnili práci nejčastěji, patří lidé zaměstnaní v hotelnictví nebo ve stravování, což jsou obory, v nichž se bohužel nejméně platí.

Na druhou stranu je nutné poznamenat, že se svým místem je spokojeno zhruba 65 procent pracovníků, což je skvělé. Nejspíše je to z toho důvodu, že se zaměstnavatelé rozhodli konečně přidat, protože mají strach, aby je zaměstnanci zanedlouho neopustili. Jen stěží by hledali za zaměstnance schopnou náhradu. Zaměstnanecká krize totiž v České republice stále trvá a stále není adekvátní řešení této situace. Vše by se mohlo změnit během následujících několika let, až vyjdou ze svých škol studenti středních a vysokých škol a až budou hledat vhodné zaměstnání. Doufejme, že si nevyberou zahraniční pozice a že dají přednost České republice.

Kdo se řadí do osmnácti procent lidí?

Jak jsme zmínili, svou práci změnilo osmnáct procent lidí. Kupodivu svou pracovní pozici měnily spíše ženy než pánové a už tradičně se ke změně pracovního místa rozhodlo obyvatelstvo ve věku od osmnácti do čtyřiadvaceti let. Měnit práci se taky rozhodli ti, kterým je do pětatřiceti let, ovšem starší jedinci zůstávají věrní svým stávajícím zaměstnavatelům, i když s prací nejsou dvakrát spokojeni.

Jaký bývá důvod změny?

Samozřejmě řada zaměstnanců uvádí důvod změny pracovního místa, ve většině případů šli zaměstnanci za lepšími pracovními podmínkami nebo odstupovali z osobních důvodů.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..