Zaměstnanci stále využívají kastrůlky
Bez zaměstnání bychom byli v dnešním světě skutečně nahraní. Přece jenom v dnešní době se peníze potřebují jako sůl. Pokud nejsou, tak se bohužel ani nenajíme, mnohdy si ani nezachráníme své zdraví. Naštěstí dneska se práce sežene poměrně rychle, protože je o zaměstnance nouze, tudíž zaměstnavatelé vezmou každou schopnou ruku. A pokud takovou práci dostanete, už stačí jenom popřemýšlet nad tím, co si vlastně budete vařit.
Obědové pauzy jsou u mnohých zaměstnanců tou nejoblíbenější částí dne. Není se čemu divit, vždyť kdo nemiluje jídlo! Pracovní oběd však může mít celou řadu podob. Buď si můžete na oběd chodit někam do restaurace, kde mají nějaké skvělé menu, nebo si můžete obědy nosit z domova.
Z aktuálních průzkumů vyplývá, že si čeští zaměstnanci nosí jídlo z domova! Tento trend nošení do práce kastrůlky je stále oblíbenější a oblíbenější. Podle všeho nosí do práce kastrůlky zhruba čtyřicet procent dotazovaných.
Pojďme se nyní zajímat o výhody a nevýhody nošení jídla do práce v této podobě.
Jaké jsou výhody nošení obědu z domu?
- levnější
- praktičtější
Pokud si doma vaříte své vlastní obědy, je to skvělé. Je to v dlouhodobějším měřítku levnější. Pokud totiž zároveň vaříte i své rodině, tak vás to skutečně vyjde výhodněji. Kromě toho je hlavní výhodou nošení obědu do práce i praktičtější. Během polední pauzy nemusíte nikam chodit, stačí si jenom vytáhnout oběd z lednice, ohřát si ho a můžete si ho dopřát. Nemusíte si kontrolovat svůj čas strávený na oběd, nemusíte mít neustále po kapsách drobné na oběd.
Jaké jsou nevýhody nošení oběda z domu?
- vaření bere čas
- musíte mít neustále nápady
Pokud však vaříte doma, je třeba si uvědomit, že vám to bere hodně času. Vždy si musíte alespoň hodinu dne k této aktivitě vymezit. Někdy to nestíháte, ale kvůli rodině a kvůli tomu, že i váš partner očekává do práce oběd, se musíte překonat. Taky musíte mít neustále nápady. Nemůžete přece dokolečka vařit kuře s rýží a doufat v tom, že vám toto jídlo nezačne brzy lézt krkem.